Een ontwerp dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt…

Zolderkamerontwerp: logeerkamer & thuiswerkplek: Indeling, styling & kleuradvies

 

  • De wens voor dit interieuradvies: een logeerkamer voor 2 personen waar ook gewerkt kan worden. Boven op zolder was een kamer die vooral als opslag werd gebruikt.
  • Inspiratiebron: De kamer kijkt uit over een grote groene tuin. Aangezien de ramen vrij hoog zitten, heb je alleen staand zicht op de mooie tuin. Daarom is gekozen het groen van buiten naar binnen te halen, gecombineerd met de bestaande robuuste houten spanten geeft dit een rustige basis voor deze kamer.
  • Als hoofdkleur voor de muren is groen geadviseerd. Groen is de kleur van innerlijke harmonie, psychisch evenwicht, mededogen, integriteit en overvloed. Het werkt bij ontspanning, herstel, kalmerend voor hart en zenuwen.

Stylingtips van Inspirada:

Kies in een kleine ruimte voor multifunctionele meubels. In dit geval is een slaapbank toegepast die zowel voor slapen als voor een ontspannen leeshoek zorgt. In de bank is voldoende opbergmogelijkheid voor beddengoed.

Ook is een zit-sta-bureau toegepast zodat bij staand werk van de tuin kan worden genoten, maar die natuurlijk ook zorgt voor de ergonomie.

Kies voor rustige kleuren en materialen die op meerdere plekken terugkomen. Hierdoor ontstaat eenheid. Met behulp van accessoires kun je gaan variëren met accentkleuren.